Hva er en energibane/meridian?

Ganske ofte når jeg behandler pasienter på klinikken sier pasienten til meg: “Det kjennes ut som om det kommer kulde, varme, stikkinger, bevegelser, støt i kroppen når jeg mottar soneterapi. Hva er det?”

Det er en endring av energinivå i energibanene de kjenner. En energibane er knytt opp mot et organ. Nyre har en energibane, blære har en energibane osv. Oppgaven til energibanen er å levere nok energi til gjeldende organ sånn at de forskjellige organ jobber effektivt.

Det er når denne energien begynner å jobbe mindre effektivt at vi begynner å kjenne på de forskjellige plagene i kroppen.

La meg ta et eksempel. Dersom du plages av fordøyelsesproblemer kan du også være plaget av rennende nese. Det kjennes ut som det renner fra nesen, men det kommer ingenting, eller det kommer en dråpe eller to. I hvert fall utrolig irriterende ikke sant?

Dette er fordi energibanen til endetarm/ colon, passerer rett under nesen, på overleppen.

Ved å få fordøyelsen i balanse igjen vil også den rennende nesen forsvinne. Den rennende nesen er altså bare et signal fra kroppen din, et symptom på, at det er noe som ikke er helt som det skal være.
Fordøyelsen min er helt fin, kan noen si. Det kan den være, men energien i energibanen begynner å bli lav, derfor vil det hjelpe og jobbe med fordøyelsen

Høres det rart ut?

DET ER DETTE JEG SYNS ER SÅ SPENNENDE MED DENNE UTDANNELSEN

Sitte og tenke hvilke plager kommer pasienten med, hvilke organ gjelder det, hvor går de forskjellige energibanene på kroppen osv. Det blir litt detektivarbeid
Dess mer du lærer deg å kjenne din egen kropp, hvor de forskjellige energibanene går, hvordan er jeg i humøret mitt når de forskjellige plagene kommer- var jeg rimelig stresset og frustrert når den halvsidige hodepinen slo til for fullt?

Dess mer du vet om kroppen din, dess bedre rustet er du til å forstå deg selv og din kropp, og hva er vel bedre enn det?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.