HVORDAN STÅR DET TIL MED DIN ENERGI?

I dag skal jeg snakke om ordet ENERGI. Hva er ENERGI for deg?

Energi er et stort ord som kan bety mange forskjellige ting. Av ren nysgjerrighet spurte jeg mange av mine venner om de kunne gi meg det første ordet de tenkte på når jeg sa energi. Forslagene var mange men det som jeg la merke til var at de fleste menn som ble spurt ga meg ganske konkrete svar tilbake som for eksempel: Batteri, Elektrisitet, Strøm, Drivkraft. Damene ga meg svar som var mer i følelsene for eksempel, lys, overskudd, glede, pågangsmot, levende.

Det som også er ganske spennende, syns jeg, er at menn som enten jobber som terapeut eller har en litt «bredere» tenkemåte tenkte på energi som kroppen, bane, overskudd. Damene som jobbet som terapeuter svarte evigheten, overskudd, levende glede– så her var ikke forskjellen så forskjellig som på menn.

Så tenkte jeg på barn – hvordan ser de på ordet energi? De svarte sanser, følelser og temperatur- altså litt fra «begge leirer» for å si det sånn.

For meg personlig liker jeg å oversette ordet energi med alt. Med det mener jeg at alt både i meg, i min kropp, og rundt min kropp, består av ren energi. Jeg er helt avhengig av luften utenfor meg selv for at jeg i det hele tatt skal kunne overleve. Likeså er jeg avhengig av at energien inni min kropp er tilstede og produserer mer energi som gjør at mine indre organer klarer å utføre sine oppgaver, uavhengig min bevissthet eller ikke. Det er ganske spennende dette når en begynner å tenke på denne måten. Plutselig ser en hvilken fantastisk maskin kroppen er og hvor utrolig avhengig vi er av at den fungerer på en tilfredsstillende måte. Vi tar ofte alt dette som en selvfølge. Så lenge kroppen arbeider på lag med oss sender vi den ikke en tanke, men det er når vi begynner å kjenne at disse følelsene våre, som beskrevet i begynnelsen av teksten, begynner å avta, vi blir bevisst kroppen vår, og legger merke til at noe skjer, og de følelsene som da begynner å komme er ikke like positive.

Jeg føler meg så trøtt, sliten, mangler overskudd, blir deprimert- begynner å bekymre meg. Hva er som skjer i kroppen, begynner jeg å bli syk? Det er som oftest det som skjer når disse negative følelsene får lov å blomstre og vi ikke gjør noen endringer. Det være seg i form av hvordan vi lever livet vårt- er jeg lykkelig, er jeg stresset, går jeg rundt å bekymrer meg for  alt mulig, og hvis jeg ikke finner noe å bekymre meg over – kan det da være en grunn til å bekymre seg over det ??

Tro det eller ei, men det opplever jeg stadig. Enten via jobb eller privat. Jeg kjenner mange mennesker som til tider bekymrer seg, for nå har de det så bra at dette kan umulig vare så lenge- ergo bekymrer de seg over, at det ikke er noe å bekymre seg over.

Så tilbake til energi. Dersom vi ser på kroppen som en liten bedrift med 10 ansatte (dette fordi kroppen har 5 organsystem som inneholder sine 2 organ hver) skjønner vi fort at dersom 2 av 10 ansatte blir syke en dag, blir det en del ekstra oppgaver på de resterende 8 som faktisk er på jobb. Over en kortere periode går dette veldig fint, bedriften fungerer greit for det. Men dersom det blir tatt ut sykemelding over lengre perioder, går det ikke så lang tid før resten av de ansatte også begynner å bli syke, overskuddet er spist opp gjennom lengre og tyngre arbeidsdager og stressnivået har begynt å bli rimelig høyt. En etter en kjenner de på at dette klarer de faktisk ikke å prestere over tid, den ene etter den andre legger inn sykemelding og bedriften må til slutt lukke ned og stenge.

Men, ikke nødvendigvis :-). Vi kan jo leie inn hjelp utenfra til dess bedriftens ansatte er tilbake i god form :-).

Det finnes i dag en mengde ulike alternative behandlingsformer som kan hjelpe deg med å få din kropp tilbake i balanse. Jeg jobber med soneterapi og øreakupunktur og vet av egen erfaring, og av min erfaring i mitt arbeid, at dette kan være et hjelpemiddel som kan være det din kropp trenger.

Jeg vet også at ut fra at vi alle er ulike individ, vil noen trenge andre former for terapi/behandling ut fra sin ubalanse. Kanskje trenger du å prate det ut, kanskje føler du at når du hører på forskjellige typer musikk så er det noe som skjer i kroppen din. Kanskje kan en kombinasjon av flere behandlingsformer være det som er mest ideelt for deg?

Det er mange som kommer til meg som har en del ting i livet sitt som skulle vært «snakket» ut, i tillegg til at de får soneterapi hos meg. Da er jeg så heldig, at jeg gjennom mitt arbeid, har fått blitt kjent med mange andre dyktige terapeuter som jeg vet gjør en fantastisk god jobb, og har da mulighet til å fortelle mine klienter om disse menneskene.

Jeg er, som tidligere fortalt, en nysgjerrig sjel og tar meg av og til behandlinger hos andre terapeuter. Dette gjør jeg fordi jeg ønsker å finne ut, og kjenne på min egen kropp, hva som skjer i de forskjellige typer behandlinger. Det jeg hele tiden finner ut, er at fordi om vi kaller oss forskjellig, jobber vi alle mot det samme målet, å få kropp og psyke i balanse.

Jeg ser en «rød tråd» gjennom de forskjellige behandlingene som jeg til dags dato har forsøkt- og dette syns jeg er spennende. Så det jeg da tenker er at ydmykhet gjennom eget arbeid, og ydmykhet for andres arbeid, kan vi som terapeuter sammen, tilby deg som klient, et bredt og godt tilbud av alternative behandlinger.

På ALTERNATIV.NO har du mulighet til å lete etter behandler på det du ønsker, og du har mulighet til å lese om hvordan de forskjellige behandlinger virker 🙂

Ønsker deg en fin dag videre og håper at du finner den behandlingsformen som er rett for deg:-)

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.