ER DU SKEPTISK TIL ALTERNATIV BEHANDLING ?

ER DU SKEPTISK TIL ALTERNATIV BEHANDLING?`

Det kan være ganske utenfor komfortsonen til en del mennesker å oppsøke alternativ behandling. Folk er ofte skeptiske til alternative behandlingsformer.

DET ER BRA!

Personlig mener jeg at vi alltid skal ha med oss en åpen, sunn, skeptisk holdning.

Skal jeg kunne gi pasienten min trygghet i møte med meg så trenger jeg mye kunnskap om kroppens anatomi og vite om hvordan kroppen fungerer. Da kan jeg klare å formidle kunnskap på en trygg og god måte som gjør at pasienten får tillit.

Jeg syns det er kjekt å få skeptikere inn på klinikken til meg- og få lov å behandle :-).

Til dags dato er det ingen som har gått like skeptiske ut av klinikken igjen og det er for meg en skikkelig opptur.

Når jeg ser at folk blir litt nysgjerrige på hvordan jeg kan forklare sammenhenger i kroppen deres, som de SELV kjenner igjen i :-).

Jeg har også vært en KJEMPESTOR skeptiker og det er nettopp derfor jeg liker å forklare sammenhenger- jeg vet at egen erfaring hvor viktig det var for meg selv, å få forklaringer som jeg kunne kjenne meg igjen i.

Dersom jeg ikke kunne kjenne meg igjen i situasjoner, så blir det vanskelig å bare akseptere- i hvert fall for meg- og det tror jeg de fleste er enig i:-).

Jeg husker spesielt en episode fra soneterapistudiet.

I den kinesiske forståelsen av kroppen, deles kroppens organsystem inn i forskjellige element, hvor de forskjellige organsystem også tillegges en følelse, i tillegg til den fysiske oppgaven i kroppen.

I dag tenkte jeg at jeg skulle snakke om leveren og hvor viktig rolle den har i kroppen vår. Ikke bare den fysiske oppgaven som den har, men også hvor mye den påvirkes av følelser og emosjoner :-).

På skolen lærer vi at leveren er en stor kjertel som spiller en viktig rolle ved fordøyelsen og stoffskifte- den produserer galle og bryter ned enkelte giftstoffer som finnes i blodet. Den er også  det største indre organet-ca 1.5 kg, og er det organet som utfører flest kjemiske omdanninger i kroppen.

OK….. Dagens leksjon var om lever og galleblære.

Under studiet behandler vi, elever, hverandre. Under denne praktiske delen gikk læreren rundt og kniper litt i beina som ligger på behandlingsbenken og velger ut de beina med KRAFTIG UBALANSE. Dette fordi vi lærer utrolig mye av å kjenne skikkelig, hva vi skal kjenne etter, i sonene.

«Du, Synnøve, kan ligge deg på benken også viser jeg sonene på deg», sier læreren.

Jeg, opp på benken, og ble trykket på lever og galleblære sonene… det var som om det skjøt en støt under foten- ikke noen deilig følelse.

Selvfølgelig skulle jeg ikke vise hvor ubehagelig det var, så jeg sa ingenting, læreren trykket hardere og jeg kunne ikke unngå at et lite stønn slapp ut…

»Jeg kjenner at du er der, men jeg skjønner ikke at den sonen er så øm. Ikke reagerer jeg på sterk eller fet mat og ikke drikker jeg mye alkohol».

Jeg tenkte kun vestlig forståelse- leveren bryter ned avfallsstoff og galleblære bryter ned fett- enkelt og greit. Det er jo helt rett det- men så var det denne følelsen som også skulle ligge der….

«Fortell meg hvorfor den sonen er så øm da- jeg reagerer jo ikke på noen matsorter- kan spise alt uten at jeg blir dårlig…»

Dersom du hadde forberedt deg til dagen i dag så hadde du visst svaret- dette er pensum og dette skal du lære!

Evelyn Haukås- en fantastisk lærer som ikke gir deg svaret i neven- og det er så bra!

For det er akkurat da du lærer mest. Komme frem til svarene selv!

Det var bare å komme seg hjem å lese pensum i kinesisk forståelse av kroppen…

.Jepsi, pepsi….

….kunne krysse ut samtlige punkter på følelsesregisteret:

Irritert,

stressa

Høyt tempo

Kort lunte….Jepp, hadde alt!

Ikke rart den sonen var øm!

Derfor syns jeg det er spennende å forklare sammenhenger i kroppen- fordi de fleste av oss bare kjenner den fysiske forståelsen av kroppen- vi tenker ikke på den følelsesmessige delen- fordi ingen har lært den til oss, men vi kjenner alle igjen følelsene og vet hva som skjer i kroppen når vi er sinna, er redd, bekymret osv.

Kanskje klarte jeg å gjøre deg litt mindre skeptisk nå, i hvert fall, kanskje gjøre deg litt undrende…. Jeg håper det :-).

På gjensyn og ha en fin dag videre :-).

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.