Kan soneterapi hjelpe mot depresjon og angst?

Kan soneterapi hjelpe mot depresjon og angst?

Dette er et spørsmål som jeg ofte får på klinikken og siden det er et gjentagende spørsmål, tenkte jeg at jeg kunne skrive litt om dette 🙂

Det er mange av mine pasienter som blir overrasket når jeg svarer positivt på spørsmålet :-).

 «Hvordan kan soneterapi hjelpe mot depresjon og angst da?»

Da sier jeg…Har du mer enn en kropp?? ;-).

Soneterapi er en helhetlig behandlingsform- det vil si at vi tenker på menneske som mer enn en fysisk maskin som skal fungere bra og klare sine daglige gjøremål, både jobbmessig og privat. Vi har den fysiske, men også den psykiske og emosjonelle kroppen- og det er de to andre viktige delene i kroppen som er så lett å glemme når alt er bra i livet -på alle fronter og bauer.

Dessuten er det kanskje litt tabu også, for enkelte, å snakke like åpent og ærlig om hvordan vi egentlig har det følelsesmessig??

Hver dag møter vi på ulike utfordringer. På jobb….»Kan du strekke deg litt i dag også? Vi har tidsfrist som nærmer seg.

Hjemme har du familie som har sine forventninger til deg….på fritiden har du venner som har forventninger til deg …Kanskje har du også syke eller gamle foreldre som du skulle ha besøkt eller hjulpet?

Alle disse forventningene som andre har til deg og, ikke minst forventninger som du setter til deg selv, er til tider vanskelig å leve opp til, du føler at alle sliter i deg  og du står på så lenge kroppen din orker.

Til slutt legger du merke til at smilet ikke kommer like ofte lenger- det går lenger tid mellom latterkulene- de som kom flere ganger daglig før….Det blir tyngre og tyngre å stå opp om morgenen og du føler deg konstant trøtt og sliten, det eneste som frister er sengen og bare få sove. Ingen god sirkel å komme inn i.

Siden vi bare har en kropp så vil soneterapien virke på alle plan- både fysisk ,psykisk og emosjonelt.

La meg ta noen eksempler:

Dersom du er trist og lei, hvor sitter følelsen i kroppen?

I brystet…tårene presser på og det er vondt å trekke pusten….da jobber jeg på Lungene

Dersom du er frustrert og sinna- hvor sitter følelsen i kroppen?

Blodtrykket går rett til himmels og sinnet lyser av øynene… da jobber jeg kretsløpssystemet og Lever ( siden leveren er det største organet i kroppen og siden alt blodet går gjennom den, må jo den jobbe som besatt for å henge med siden sinnet har fått hjertet til å øke kraftig i takt;-) ).

Dersom du er redd og usikker- hvor sitter følelsen i kroppen?

I nyrene, blant annet…du kjenner at du kanskje blir redd og føler at du må på do. Hjertet jobber som besatt igjen … Da jobber jeg på nyresonen, hjertesonen osv.

Dette er en veldig forkortet forklaring men jeg håper at jeg klarer å gjøre meg noenlunde forstått ;-).

Stemmer det med hvordan du kjenner det i din kropp?

Håper du fikk en bredere forståelse av hvordan kroppen din fungerer og hvordan soneterapi kan være et nyttig redskap på veien :-).

Jeg ønsker deg en fortsatt fin dag videre og ta vare på deg selv :-).

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.