LYTT TIL KROPPEN DIN- DET ER “VEIEN Å GÅ”

Hvorfor har du valgt å kalle klinikken din for Tao ?

Dette spørsmålet har jeg fått mange ganger…la meg prøve å svare :-).

Da jeg begynte på soneterapi utdannelsen var jeg en ganske rastløs person med høyt tempo- ingenting gikk fort nok og ting skulle helst vært unnagjort dagen før.

Dette gjorde meg til en person med ganske hissig temperament og til tider lite hyggelig å være rundt- jeg ser i ettertid at jeg klarte å stresse folk rundt meg uten at jeg var klar over det selv.

Vi lærte mye om kroppens anatomi og fysiologi og om hvordan kropp og psyke henger sammen.

Det som facinerte meg mest var hvordan kroppen reagerer med fysiske symptomer når en står i ganske tøffe følelsesmessige påkjenninger. Kanskje var det fordi jeg var i en tøff prosess selv i den aktuelle tiden- jeg hadde en far som ble stadig sykere og det var vondt og sårt og ikke kunne hjelpe, annet enn å være tilstede  …jeg lærte i alle fall utrolig mye om meg selv og mine følelser i løpet av skoleårene.

Dessuten hadde vi andre fag som gikk ut på å kartlegge hva som faktisk var mine personlige meninger…hadde jeg egentlig noen egne meninger eller var alle mine meninger gitt meg fra foreldre, samfunn, venner osv.

Alle disse forskjellige fagene gjorde til at jeg begynte å stille meg selv spørsmål- hvem er egentlig jeg og hvorfor reagerer jeg med sinne, sorg, sjalusi etc i de forskjellige situasjoner? Hva er det som blir trigget hos meg selv?

Lang historie her – skal ikke plage dere med den nå- kanskje en annen gang :-).

Men ved å begynne å lytte til meg selv og analysere meg selv og endre meg selv og min måte å reagere på , kjente jeg at det ble mye kjekkere å være- jeg brukte ikke energien opp på å irritere meg over småting lenger, jeg ble mer lydhør på å lytte til andre og det beste av alt :

Ved at jeg begynte å endre min måte å reagere på, og min måte å møte andre mennesker på, merket jeg at jeg også ble møtt av andre på en ny måte.

Så tilbake til spørsmålet:

Hvorfor ville jeg kalle klinikken min for Tao …   jeg liker å oversette Tao med «Veien å gå». Med det mener jeg at vi alle må bli flinkere å lytte til kroppen vår, intuisjonen vår eller magefølelsen.

Alle ubehag eller ondter i kroppen, enten de viser seg som fysiske eller følelsesmessige symptomer, er kroppens måte å kommunisere på, så begynn å lytt til kroppen din…. Det er – i hvert fall for meg- Veien å gå :-).

Jeg ønsker deg en fin dag videre:-)

Synnøve

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.