De 7 emosjoner. Idag snakker jeg om emosjon 2- GLEDE (manisk glede/overstadig glede)

Visst du at vår psykiske tilstand kan påvirke helsen?

Her i Vesten er det mange som ikke er klar over hvor stor innvirkning følelsene vår har på vår fysiske kropp. Vi ser kanskje litt oppgitt ut i luften når en hører folk si at følelsene våre påvirker hvordan du har det i din fysiske kropp.
Alle mennesker tåler å være sinte, bekymret og føle sorg. Vi kan til og med tåle et lite sjokk i ny og ne uten at det verken går ut over nattesøvnen eller helsetilstanden vår. Dette er helt normalt og det er en del av livet.

Men det er når disse emosjonelle tilstandene blir ekstreme eller varer over lengre tid, det kan skade den fysiske kroppen vår. Vi kan dele emosjonene inn i syv hovedgrupper.

De syv hovedgruppene er:

– Sinne
– Glede (overstadig glede eller manisk glede)
– Bekymring
– Mentalt stress
– Sorg
– Frykt
– Sjokk

I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle deg litt om hvordan OVERSTADIG GLEDE kan påvirke helsen din negativt.

Vanlig glede er selvfølgelig ingen årsak til sykdom. Glede bidrar til at vi har overskudd til livet og føler oss glad og tilfreds. I dette tilfellet som jeg skal fortelle om tenker vi heller en overstadig form for glede, mer som en kontinuerlig spenningstilstand.

Når en tenker HELHETLIG tenkemåte av kropp og sinn, eller østlig tenkemåte, så sier vi at GLEDE tilhører hjerte energien vår. Det er spesielt i ungdomstiden at hjerteenergien vår er spesielt aktiv. Det er i denne perioden vi kan bli stormende forelsket den ene dagen for neste dag for så å være helt knust og ødelagt. Ofte er det i denne perioden en også begynner med fest og moro der en glemmer at kropp og hode trenger hvile og tid til å hente seg inn igjen. Det er i ungdomstiden hormonsystemet jobber “galmann”.

I sin negative form ser man for seg en overstadig livsførsel med festing og ulike typer adrenalinkikk. Gjerne også veldig lite søvn. Vi sier at dette svekker hjerteenergien for vi “brenner lyset i begge ender”.

I følge Østlig filosofi sies det at vi tenker med hjertet, ikke hjernen. Her i Vesten tilegner vi hjernen denne funksjonen. Hvis hjertes energier er i ubalanse har ikke bevisstheten hvile i kroppen og dette kan resultere i symptomer som : søvnproblemer, indre uro, hysteri og panikkfølelse. Vi sier at fobier tillegges hjerteenergien. Fobier er fastlåste tanker, følelser og emosjoner som kontrollerer tankevirksomheten uten å ha rot i virkligheten.

Hva du selv kan gjøre- fysisk: Spis sunn og næringsrik mat, få i deg klorofyllrike grønnsaker, omega 3 fettsyrer, antioksidanter, blåbær, hvitløk, ingefær, kamille.

Hva du selv kan gjøre- psykisk: Gå ut å få deg mosjon- en liten halvtime hver dag i frisk luft gjør underverker på humøret. Praktiser meditasjon, qi gong, regelmessig livsstil, gjør pusteøvelser. Alle disse øvelser er med å bidra til en bedre funksjon av den viktige nerven NERVUS VAGUS.

Dette vil ikke si at det ALLTID er dette som gjelder. Kan hende finnes det noen veldig fysiske årsaker til hvorfor du har overnevnte symptomer…
Jeg ønsker deg en fin dag videre, og håper at du syntes at dette var like spennende å lære om som jeg gjorde og fremdeles gjør 🙂

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.