Smerter under tærne ved tå 2 til 4?

Smerter under tærne ved tå 2 til 4?

“Jeg har så vondt under tærne mine. Kan du gjøre noe med det?”, har jeg fått spørsmål om. Dersom en googler symptomet”smerter umder tær” så får en opp f.eks Mortons nevron som er et diagnosenavn på dette symptomet.
Som alternativ terapeut så har jeg ikke lov til å omtale sykdommer/diagnoser. Ei heller kan jeg si noe om at soneterapi har effekt på denne type smerter.

Mortons nevron er en nerveknute som ligger i forfoten. Nerveknuten finnes vanligvis mellom tåballene til 3. og 4. tå. Denne nerveknuten kan gi smerter og ubehag under tærne ved tå 2 til 4. Plagene lindres ofte av tilpasning av skotøy eller avlastende innleggssåler.

Når jeg får inn pasienter med smerter under tærne så tenker jeg annerledes. Jeg tenker at vedkommende muligens har en vond og stiv nakke, skulderproblemer, kjeveproblem ,- muligens også ulike typer smerter i hodet. Når jeg da spør om dette får jeg ofte negativt svar. Nei, de har kun smerter under tærne og hvorfor spør jeg om nakke-, skuldre-, kjeveproblem?
Svaret er at smertepunktene under tærne er akkurat der som kretsløpssoner og mange forskjellige muskelsoner finnes,- som har sammenheng til nakkeområdet.

Når jeg tester nakkemusklene på mine pasienter så ser jeg at nakken er kjempestiv , og det er vanskelig for de å utføre øvelser som jeg ber de om å gjøre. Da blir de overrasket og sier at de aldri har tenkt at de har hatt problem med nakken. Det er jo ikke rart dersom nakken har vært stiv lenge. Da er det jo “normalt” for oss å gå med en lite bevegelig nakke.

Så tilbake til spørsmålet på toppen : Kan jeg behandle smerter under tærne?
Min erfaring er når jeg jobber på reflekssoner som har sammenheng med nakken deres så minsker smertene under tærne og i noen tilfeller blir den helt borte, og i tillegg oppleves nakken bedre.

Jeg er opptatt av hvilke symptomer kroppen din har. Hvordan de oppleves hos deg. For meg så er en diagnose en samlebetegnelse for de symptomer som kroppen har. I mange tilfeller kan det gjøres noe med de ulike symptomene så kroppen din får det bedre.

Dersom du ønker å lære mer om reflekssonene på føttene dine kan du laste ned ditt eget kart ved å TRYKKE HER!
Ønsker du time til behanding kan du bestille HER!
Ønsker deg en fin dag.

-Synnøve Åsheim
terapeut ved Tao Helhetsterapi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.