Mitt første møte hos Kiropraktor

I dag har jeg utfordret meg selv og møtt min store frykt- KIROPRAKTOREN.

Hvorfor det lurer du kanskje på? Som jeg tidligere har fortalt så liker jeg å oppsøke nye behandlingsmetoder når jeg trenger behandling. Jeg har alltid tenkt at kiropraktor skulle jeg aldri gå til. Grunnen er at jeg er livredd for at noe skal knekke og bli verre. Ja, faktisk har jeg tenkt at det kan finnes muligheter for at jeg kan bli lam, eller i hvert fall få så store skader at jeg aldri noensinne kunne bli bra igjen.

Hvorfor dette har vært en stor traume for meg vet jeg faktisk ikke. Jeg har jo ingen tidligere erfaring. Mange av mine pasienter,har vært og går jevnlig til kiropraktor, i tillegg til å komme på klinikken hos meg. Til de av mine pasienter som har spurt om jeg vet om noen kiropraktorer så har jeg alltid nevnt Kenneth Hoff Rønningen.

“Jeg har ikke vært på behandling hos han, men jeg vet at han tenker Helhetlig. I tillegg så vet jeg at han også underviser i YOGA “, har jeg fortalt mange av mine pasienter. I mitt hode var han en “trygg person” å sende pasienter til. Dessuten hadde jeg møtt han noen ganger, fulgt han lenge på Facebook og Instagram og han fremstod så ærlig og trygg.

Lang historie kort: I dag har han flyttet inn i samme lokaler som jeg også har min klinikk- Øvregaten 25 i Bergen Sentrum.

“Vi må jo bytte behandlinger for å kjenne og forstå litt mer av hvordan vi jobber”, sa Kenneth en dag.

“Ja, kanskje det, men ikke i dag”, tenkte jeg. “Men du kan få en behandling hos meg.”

Men i går, torsdag 30.januar 2020, dunket det på døren min.  Kiropraktoren  spurte om jeg var  klar for en behandling hos han…Jeg kjente at kroppen responderte med å gå rett i stressmodus, hjertebank, klam i hendene- var jeg virkelig så redd for noe jeg aldri har forsøkt?

Det er jo en tankevekker. At jeg har klart å overbevise meg selv om at en behandling hos Kiropraktor nesten kan likestilles med å se døden i hvitøyet. Jeg skjønner at det er helt absurd. Nølende sier jeg : “Ja, men jeg er livredd og vet ikke hvorfor..”

“Jeg skal ikke gjøre noe nå, bare undersøke, skal ikke knekke- jeg lover”, sier Kenneth.

Undersøkelsen for å teste bekken, nakke og rygg gikk helt smertefritt og jeg var helt avslappet:-)

Det skulle jo ikke knekkes.

“Ja, da skal jeg justere deg i bekken, korsrygg og nakke. Er du klar?”

Nei, tydligvis ikke. Kroppen spente seg, svetten brøt frem i hendene, hjertebank.

Men jeg vil ikke kjenne på frykt for noe jeg aldri har prøvd. “Kan du begynne med bekken da? Mest redd for nakken..”

Heldigvis, hell i uhell, så skulle Kenneth bare sjekke meldingen på telefonen. Han måtte ta en behandling så da var jeg raskt frempå med å si: “Da var det ikke meningen at jeg skulle ha behandling av deg i dag. En annen dag”, sa jeg lettet.

I dag fredag 31.jan-20 hadde jeg på nytt et møte hos Kenneth. “Jeg kan ta å justere deg nå før neste pasient”.

“Ok, da tar du nakken”.

Jeg blir litt sånn når det er noe jeg er redd for. Litt redd for å justere hofter, kjemperedd for nakken. Da tar jeg det værste først. Da kan det kun gå bedre sant?

La meg på benken, supernervøs, engstelig, stressa. Kenneth lovet at han ikke skulle knekke før jeg var klar. “Jeg tar bare hodet forsiktig opp i stillingen så kan du kjenne på hvordan det føles. Jeg knekker ikke før du er klar”.

Hodet føres opp i stillingen, kjenner at kroppen går i forsvar. “Pust rolig, jeg ser du er litt anspent og kjenner det i nakken “.

“Okei, jeg er klar”- også smalt det i nakken og jeg var sikker på at NÅ var min største frykt et FAKTUM.

Jeg satte i et skrik- ikke sånn der kjempehøyt- men likefult et skrik fullt at skrekk. Det tar noen sekunder før jeg registerer at jeg faktisk fremdeles har kontakt med kroppen min- ingen lammelse har inntruffet. Jeg kan fortsatt bevege fingre og tær.

“Pust dypt ned i magen”, hører jeg Kenneth sin stemme si. Jeg kjenner hendene under hodet mitt og det kjennes trygt. Så registerer jeg at det blir varme i høyre side av kroppen, rett over området hvor LEVER sitter. Og da syns jeg det blir superspennende for da ser jeg igjen nye sammenhenger mellom mine terapiformer og Kiropraktikk. Dersom en ser det på en HELHETLIG måte hvor kroppen henger sammen via knokler, muskler, organer og meridianer.

Så nå sitter jeg her å ler litt for meg selv. Jeg tenker på all energien jeg brukte i forkant på å frykte, være redd -noe jeg aldri har forsøkt. Jeg sitter å kjenner på nakken min.

Jepp, den er bedre- og ikke bare det- hoften min føles også løsere.

“Takk for behandlingen Kenneth. Du har mine beste anbefalinger!”

Ønsker deg en fin dag og kanskje du som leser dette også er redd for KIROPRAKTIKK?

Det trenger du ikke være. Jeg lever. Nakken er bedre og hoften er løsere.

Les mer om Kenneth og kiropraktikk HER!

Link til min onlinebooking er HER!

 

-Synnøve, terapeut ved  Tao Helhetsterapi

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.