Kan blomstermedisin hjelpe kroppen til å hjelpe seg selv?

HØSTEN KOMMER SÅ DA ER DET PÅ TIDE MED MER FAGLIG PÅFYLL 🙂

Hei igjen

Ja, hva tror du ? Kan blomstermedisin hjelpe kroppen til å  hjelpe seg selv… Det tror jeg og det skal jeg lære om:-)

Høsten er en herlig tid for påfyll av ny kunnskap. Tidlige mørke kvelder gir meg på en måte lov til å sette meg ned i go stolen- mange timer tidligere en før….En mulighet er selvsagt at da sees ikke støvet i rommene, eller skitten på vinduene like godt lenger :-).

Uansett ,så gleder meg til å krype oppi gostolen med pleddet rundt meg, tenne noen stearinlys og dykke nesa godt ned i nye læringsbøker.

Bach Blomstermedisin er det neste som skal inn i topplokket og jeg kan mest ikke vente med å sette meg inn i de forskjellige plantene og hvordan de skal brukes.

Jeg har lenge vært interessert i blomstermedisin – syns det er spennende at vi kan påvirkes følelsesmessig ved hjelp av blomstermedisin, og det beste av alt er at det finnes ingen bivirkninger :-).

Teorien bak Bachs blomstermedisin er at sjukdom og andre problem med helsa skuldast negative kjensler, og at ein kan bearbeide slike kjensler med fortynna essensar av blomar og planter.

Behandlingsforma vart utvikla på 1930-tallet av lækjaren og homeopaten Edward Bach. Han meinte at sjukdom er “uttrykk for manglar” i personlegdomen hjå pasientane. Han meinte at personlegdomen din, naturen din, karakteren din og kjenslene dine er sers viktige for om og korleis sjukdom får utvikle seg. Difor meinte han at det var viktigare å behandle mentale og kjenslemessige problem, og ikkje rette seg mot fysiske plager. 

Dette klinger som musikk i mine ører:-).

Det har også vist seg gjennom min egen erfaring i mitt arbeid som soneterapeut, at mange som plages av sine fysiske plager- kan -når jeg spør- sette sine fysiske plager tilbake til egne følelsesmessige påkjennelser.

Mange som lider av fordøyelsesproblemer forteller at de alltid har bekymret seg for noe- trenger ikke være noen stor greie, men at det alltid har vært noe som har skapt uro.

Andre som lider av lav energi sier ofte at de ikke vet hvor tid det begynte, men når jeg spør nærmere, så fortelles det ofte om store følelsesmessige påkjenninger, alt fra å miste noen, til aldri ha noen egentid, eller rett og slett at de har altfor store krav fra jobben – og ikke minst til seg selv.

Mange har begynt på antideppresiv medisin, men noen har valgt å slutte igjen, nettopp på grunn av bivirkninger av medisinen- derfor min interesse for blomstermedisin:-).

Da har jeg et nytt verktøy, som kan brukes- for å hjelpe kroppen til å hjelpe seg selv – uten bivirkninger :-).

Jeg ønsker dere alle en fortsatt fin dag eller kveld- kommer jo an på hvor tid du leser dette 🙂

Synnøve

Soneterapeut ( snart med et nytt verktøy i kofferten :-))

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.