Tao Helhetsterapi logo
Artikler

Artikler

Bestill time

Det er ikke lett å være alternativ terapeut eller pasient som søker informasjon om hva de forskjellige terapiformer kan hjelpe deg med!

Det skal ikke være enkelt å være Alternativ Terapeut, eller pasient, som søker informasjon om hva de forskjellige Terapiformene kan hjelpe deg med. Som Alternativ Terapeut har vi i følge Markedsføringsloven et absolutt forbud mot henvisning til forskning av alternativ behandling av sykdom.

Er det stor forskjell på fotsoneterapi og muskulær soneterapi? Svaret er ja!

Hva er forskjellen på muskulær soneterapi og vanlig fotsoneterapi? Det er et spørsmål som mange lurer på. Er det egentlig så stor forskjell? Ja, det er det! Jeg har en grunnutdannelse i fotsoneterapi. Videre har jeg tatt en tilleggsutdannelse i Muskulær soneterapi og fullført en 2-årig utdannelse i Kraniosakralterapi.

Feilstillinger i kjeveleddet kan påvirke deg både fysisk og psykisk

Her skal jeg fortelle litt om kjeven og om hvor viktig den er for vår helse. Kjeven vår har mange muskler som påvirker kjeveleddet vårt. Masseter muskelen fester på underkjeven og opp i kjeveleddet og samarbeider med Temporalis muskelen som fester på Temporalknokkelen eller tinningsknokkelen som finnes over øret vårt.

Føttene min er så vonde… hva kan det være?

Mange kommer til meg på grunn av smerter i føttene. Smerten kan beskrives som brennende, stikkende, ømhet under hele foten- kramper som kommer i hele foten der tærne krøller seg sammen, krampe som kommer under fot buen, smerter som går fra hælen og trekker seg oppover leggene. Ømhet og hevelse på fotens overside eller langs føttenes ytterside, smerter i stortåen eller i tærne generelt, tærne som trekker seg sammen som gjør at det blir smertefullt å gå på foten osv.

Har du en stram og vond nakke som aldri blir bra? Svaret kan være å få jobbet med ligamentsystemet

Stramme ligamenter er ofte årsaken til muskelspenninger. Dersom nakken din har vært utsatt for en ulykke eller skade vil ligamentbehandling være avgjørende for at nakken din skal bli bra igjen.

Har du rygg og skulderproblemer?

Vondt i korsryggen, smerter mellom skulderblad, tungt å puste, smerter i skuldre, dovning i armer/fingrer, trykk i brystet, følelse av å ha en klo i mellomgulvet, oppblåst i magen, smerter i magen, smerter i tarmene, lite energi, vanskelig å holde fokus, føler seg stresset osv…

Har du smerter i hoftene dine?

Tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om ulike årsaker til hoftesmerter. Hoftene og bena bærer hele kroppen vår, så ved et problem i hoftene vil vi ha smerter, ikke bare i hofter, men også i rygg, lår- noen ganger også i nakke.

Har du smerter i rygg, hofter og bekken etter fødselen din?

I dag vil jeg fortelle om noe som opptar meg litt. Mange henvender seg til meg pga smerter i rygg/hofter og bekken etter fødsel. Det som går igjen er at de fleste har fått beskjed om at de må ta tiden til hjelp så vil alt gå seg til etter hvert. Det stemmer sikkert det, men jeg syns at dersom det finnes hjelp å få for at du som har disse utfordringene skal få det bedre så ønsker jeg å dele mine erfaringer med deg.

Har du vondt under føttene når du går?

Muligens så går du med korsryggplager eller kanskje vond nakke? Har du smerter under føttene når du går eller står så er du ikke alene. Det er mange som går med smerter under føttene og tror at det ikke kan gjøres noe med det. Mange kommer til meg på klinikken og forteller at det er smertefullt å gå på føttene, og de har ofte prøvd mange forskjellige behandlingsmetoder.

Hvordan påvirkes barnets hode under fødselsprosessen?

Når vi blir født blir kroppen og hodet spesielt utsatt for store påkjenninger. En ubalanse i det Kranio Sakrale systemet hos et lite barn stammer høyst sannsynlig fra selve fødselsprosessen. Når et barn kommer gjennom fødselskanalen, skjer det en betydelig kompresjon av barnets kropp og voldsomme krefter kan påvirke hodet, ryggsøylen eller halebenet. Barnets kranium er ved fødselen annerledes enn kraniet på en voksen. Knoklene er ikke vokst sammen enda til et hardt beskyttende skall. I stedet er de individuelle knoklene bundet sammen av tykke bindevevsmembraner. Denne kombinasjonen av knokkel områder og bøyelige membraner gjør kraniet fleksibelt under fødselsprosessen. På denne måten kan det relativt store kraniet endre form, mens barnet presse fremover under et stort trykk gjennom den relative smale fødselskanalen.

Pust med magen så vil organene også nyte en god massasje

Organmassasje er et ord som brukes om teknikker der terapeuten påvirker bindevevet som ligger rundt organene. Hvert enkelt organ i kroppen beveger seg i sin egen rytme og bevegelse. Organmassasjen forbedrer sirkulasjonen av blod, lymfe og andre væsker, samtidig som den også frigjør for spenninger i og rundt organene.

Smerter / ubehag / stiv i nakken? Eller forskjellige hodeproblemer?

Mange kommer til meg med de overnevnte problemstillinger. Dette er problemstillinger som de fleste av oss har. Årsaken til dette kan være at vi sitter så mye foran PC, nettbrett og mobiltelefoner der vi sitter med hodet vårt fremoverlent. Hodets vekt ligger på mellom 5-6 kilo hos et voksent menneske, så det er ikke rart at muskulaturen i nakken vår blir stram og vond.

Smerter i albuen, lynende smerter som kommer når en løfter

Smerter i albuen om dagen, murring om nettene. Knokkelen på albuens ytterside er øm ved berøring. Smertene er store selv om vi forsøker å løfte de minste ting. Smerten beskrives ofte som lyn som kommer skytende i armen.

Smerter i leddet mellom hånd og underarm som ofte forverres om natten

En følelse av at armen og fingrer sover- karpaltunnelsyndrom

Smerter i nakken – kan årsaken være stramme muskler tilknyttet tunga og tungebenet?

Hva har Tunga med nakkesmerter å gjøre? Tunga vår er undervurdert når en tenker på muskel og skjelettplager. Tunga vår er undervurdert når det gjelder snorkeproblemer. Tunga vår er undervurdert når det gjelder barn som har problemer med å «snakke rent» Spenninger i tungen og tungebenet påvirker hele kroppen. Derfor er det viktig for hele «systemet» vårt å ha en velfungerende tunge. Tungebenet og tunga påvirker nakke, skuldre og kjeve. Dette fordi det finnes muskulær kontakt mellom temporalknokkelen og tungebenet vårt.

Smerter i skulder som forverres når armen føres ut fra kroppen. Ofte oppleves smerten sterkere om natten.

Smerter i skulder,-diagnosenavnet Frossen skulder/Frozen shoulder brukes ofte. Det er mange som kommer innom på klinikken til meg med smerter i skulderområdet og lurer på om jeg kan hjelpe. Smerter i skulder som jeg kaller det- siden jeg ikke har lov å å bruke diagnosenavn i følge markedsføringsloven, kjennetegnes som smerter og mindre bevegelighet i skulderen.

Smerter oppå foten?

Smerter oppå foten og vristen kan ha mange ulike årsaker. Snakker du med en kiropraktor vil han fortelle ut fra sin forståelse. Snakker du med en fysioterapeut vil han snakke ut fra sin forståelse og snakker du med en, soneterapeut som jeg er, så vil jeg snakke ut fra min forståelse. Alle vil vi fortelle ut fra vår erfaring i våre yrker.

Smerter under tærne ved tå 2 - 4?

“Jeg har så vondt under tærne mine. Kan du gjøre noe med det?”, har jeg fått spørsmål om. Dersom en googler symptomet ”smerter under tær” så får en opp f.eks. Mortons nevron som er et diagnosenavn på dette symptomet. Som alternativ terapeut så har jeg ikke lov til å omtale sykdommer/diagnoser. Ei heller kan jeg si noe om at soneterapi har effekt på denne type smerter.

Vagus nerven, 10.kranienerve, nervus vagus - hvorfor er den så viktig?

Vagusnerven er den lengste og mest komplekse nerven i hele kroppen. Den knytter hjernen til mange viktige organer, inkludert tarmen, magen, hjertet og lungene. Vagusnerven er også en viktig del av det parasympatiske nervesystemet og påvirker pusten, fordøyelsen og hjertefrekvensen vår.