Tao Helhetsterapi logo
Muskulær soneterapi

Muskulær soneterapi

Bestill time

Hva er muskulær soneterapi?

Muskulær soneterapi fokuserer på problemstillinger i muskler, ledd og ryggsøyle. De hyppigste lidelsene i bevegelsesapparatet vårt knyttes til muskelspenninger og muskelknuter i kroppen.

Muskulær soneterapi går ut på å løse opp blokkeringer i musklene. På samme måte som ved soneterapi, der ømme soner under føttene indikerer ubalanser i tilsvarende organ, vil reflekssonen til muskelen indikere en muskelspenning eller muskelknute i tilsvarende muskel i kroppen.

Siden hele kroppen vår er dekket av muskler vil også hele fotens over- og underside være dekket av korresponderende muskelsoner. Muskulær soneterapi er en behandlingsform som er utrolig effektiv til å løse opp stram og anspent muskulatur.

Det kan være mange forskjellige grunner til at musklene blir ømme/ vonde eller enda verre – har låst seg. Grunnen kan være alt fra ensidige bevegelser, for mye ståing, sitting, dårlig søvnstilling til mer psykiske innvirkninger: stress, usikkerhet, angst, tilbakeholdte følelser, bekymring osv. Uansett om utløseren er av fysisk eller psykisk art, vil dette over tid medføre at muskelen oppnår en spenning. Denne spenningen vil over tid nå et maksimum, og det er da vi kjenner ømhet eller smerte i gjeldende muskel. Siden jeg kan påvirke muskelen uten å være i kontakt med selve muskelen, men jobbe på muskelens reflekssone, vil behandlingen være behagelig og effektiv.

Mange tror at låst og anspent muskulatur vil være smertefull å løse opp, og velger derfor å se om det går over av seg selv, og kommer til meg først når smertene er uholdbare. Det som oftest skjer, er at muskelspenninger som ikke løses opp vil fortsette og ekspandere- dette fordi kroppen alltid søker mot balanse. En spent muskel vil påvirke en annen motspenningsmuskel. Dette skaper ofte problemer.

Ved muskulær soneterapi løses blokkeringen opp ved at jeg stryker med raske bevegelser over muskelsonene. Det dannes varme i muskelsonen og dette fører til at blodgjennomstrømningen i gjeldene muskel økes, og muskelen kan «slappe av» – altså spenningen løses opp og muskelen kan gå tilbake til normalfunksjon.

Muskulær soneterapi er effektiv for:
• Rygglidelser
• Nakkelidelser
• Wiplash
• Hoftelidelser
• Korreksjon av benlengde
• Hodepine
• Skulder og armlidelser
• Bekkenbunnsproblem
…for å nevne noe

Et bilde som inneholder person, innendørs, hår, parykkAutomatisk generert beskrivelse

Pris:

En behandlingstime med muskulær soneterapi koster 800 kroner og varer 45 – 60 minutter.

Første behandlingstime beregner jeg noe ekstra tid for å bli kjent med deg og din situasjon slik at jeg kan velge best mulig strategi for vårt felles mål – ditt velvære.

Velkommen til meg.


 

Muskulær soneterapi