Tao Helhetsterapi logo
Lær deg å lytte til hjertet og finn indre ro

Lær deg å lytte til hjertet og finn indre ro

Lær deg å lytte til hjertet og finn indre ro

I kinesisk medisin sies det at hjertet er sete for bevisstheten vår, vårt åndelige jeg, våre tankeprosesser, søvn og personlighet.I tillegg til dette kontrollerer hjertet blod og blodkar og hjelper blodet til å sirkulere. Hjertet er stedet for betingelsesløs kjærlighet og evnen til å føle medlidenhet.

Sammen med LUNGENES energi hjelper HJERTES energi blodet til å bevege seg gjennom kroppen. Blodkarene er det vev som styres av hjertet. Hvis hjertes blod og qi- funksjon er i balanse er pulsen rolig og regelmessig.
Man tenker egentlig ikke med hjernen, men med hjertet. I vestlig medisin tillegger vi hjernen denne funksjonen. Hvis HJERTES ENERGIER ikke er i balanse har ikke BEVISSTHETEN hvile i kroppen og dette kan resultere i søvnproblemer, indre uro, hysteri og panikkfølelse.
  I kinesisk medisin tillegges hjerteenergien alle former for FOBIER. FOBIER er fastlåste tanker, følelser og emosjoner som kontrollerer tankevirksomheten uten å ha rot i virkeligheten.
Det er viktig for oss mennesker å ha en BALANSERT HJERTEENERGI. Noen trenger å snakke seg gjennom traumatiske opplevelser hos en psykolog eller annen type samtale terapi, andre velger kanskje mer kroppsterapi som soneterapi, massasje, kraniosakralterapi, rosenmetoden +++
Noen velger kanskje en kombinasjon av dette.
Vi vet at traumatiske opplevelser setter spor i kroppen.  Det kan være i form av ulike typer smerter eller fastlåste tanker. Dette indikerer at det kan være viktig å behandle kroppen, i tillegg til psyken.
Hvordan kan du selv styrke din HJERTE ENERGI?

Fysisk:

-spis sunt næringsrikt kosthold
-spis klorofyllrike grønnsaker som spinat, alfalfafrø og alfalfaspirer, persille, brokkoli, hodekål, asparges, grønne bønner, grønne erter og grønn matcha-te
-få i deg omega 3 fettsyrer- balanse mellom omega 3 og 6 er viktig!
- få i deg antioksidanter som f.eks blåbær

Psykisk:

-gå turer i frisk luft
-få mosjon
-praktiser meditasjon
-praktiser pusteøvelser
(trener du Tai Chi/Qi gong utendørs har du allerede innfridd de 4 overstående punktene- gjør ting enkelt)
-regelmessig livsstil- prøv å begrense aktiviteter som stjeler energien vår, festing, tv titting, mobilbruk (balanse på alt er det beste)


Tai Chi/Qi gong trening kan ikke «fikse» traumene som har sett seg i kroppen, men Tai Chi trening kan hjelpe deg å komme i kontakt med innstengte følelser som har satt seg som blokkeringer i kroppens ENERGI SYSTEM. Derfor kan du oppleve at du får følelsesmessige reaksjoner når du trener Tai Chi, det være seg gråt, sorg, sinne eller glede. Uansett følelse så skal du omfavne den og takke kroppen din som har gitt slipp.
Et lite søk på google hvor du søker Tai Chi og traumer kan gi deg mye spennende informasjon.
Lykke til med å finne tilbake til den INDRE ROEN- det kan føles tungt når det står på som verst, men jeg tror du vil synes det er så verdt det når du har landet i kroppen din!
Sender deg uendelig mengder med hjerteklemmer!