Tao Helhetsterapi logo
Synnøve Åsheim

Synnøve Åsheim

Usikker på om jeg kan hjelpe deg? Bestill deg en Gratis samtale i bestillingskalenderen min

Bestille time

Hei!

Så hyggelig at du valgte å gå inn her og lese om meg. Mitt navn er Synnøve Åsheim og jeg har jobbet med mennesker i over 20 år. Jeg har vært både ansatt og daglig leder- men i helt andre yrker- som dagligvare og restaurantbransjen.

I 2010 valgte jeg å gå i en helt ny retning, og tok grunnutdannelse i fotsoneterapi og øreakupunktur ved Institutt for Helhetsmedsin i Bergen, som er en offentlig godkjent fagskole.

Jeg ble raskt fascinert av hvordan punkter på føttene kunne påvirke kroppen vår, både fysisk og psykisk. I min grunnutdannelse ble jeg kjent med kroppen min på en helt ny måte. Mye av grunnen til det var at jeg stod oppi store forandringer i livet, småbarnsmor, tok utdannelse og samtidig visste jeg at jeg snart ville miste noen av mine kjære. Det var en tøff periode, men du verden som jeg lærte. Spesielt om hvordan kroppen kan reagere med en rekke fysiske symptomer når du står oppi store følelsesmessige problemer. I en alder av 40 år så fikk jeg en sommer der jeg hadde så mye allergi. Nesa ran, øyner klødde- det var helt forferdelig. Jeg som aldri hadde hatt allergi før, - og den forsvant like plutselig når det følelsesmessige kaoset mitt hadde roa seg ned igjen. Siden jeg hadde kjent så mye på hvordan følelser påvirker oss, så valgte jeg å reise til Danmark og utdanne meg som Bach Terapeut ved Casu. En Bach Terapeut lærer om Bach blomstermedisin og om hvordan den kan brukes til å hjelpe den følelsesmessige delen av kroppen.

Etter hvert begynte jeg å bli mer nysgjerrig på Muskel og skjelettsystemet, - og om hvordan nervesystemet og hjernen fungerer. Dette ville jeg vite mer om, – for å bygge videre på min helhetlige forståelse av kroppen. Jeg tok videreutdannelser i Muskulær soneterapi, - fortsatt ved Institutt for Helhetsmedisin i Bergen. Dette er bare helt fantastiske teknikker for å påvirke til kroppens Muskel og skjelettsystem. I denne perioden fikk jeg lære mye mer om hvordan muskler-, og ikke minst meridianer-, samarbeider med kroppens organsystemer, og det var nå jeg kjente at jeg begynte å finne min plass i yrket mitt. Dette ble jo bare mer og mer spennende, og dess mer jeg lærte, -dess mer bevisst ble jeg på hvor mye mer det var å lære:-).

Veien videre førte meg til Haugesund til Sirius Naturterapeutiske skole, som er en NNH godkjent skole. Korrigering av Atlasvirvel (C1) var det neste på læringsprogrammet..  Dette fordi jeg følte at det måtte være mer å lære om hvordan vi påvirkes dersom nakken vår ikke fungerer optimalt. Jeg syntes jeg manglet kunnskap om de bittesmå suboccipitale musklene som finnes bak i nakken. Nøkkelen til et velfungerende nervesystem ligger i en velfungerende nakke.

Lang historie kort:
Her var det virkelig å gå i dybden rent anatomisk. Så vitebegjærlig som jeg er, så førte det meg inn på en helt ny utdannelse som heter Kraniosakralterapi. I denne utdannelsen lærte jeg om hva oppgavene til de forskjellige kranienerver er.  Hva skjer i kroppen om det ikke er optimal funksjon. Hva skjer når de forskjellige benplatene i kraniet ikke beveger seg riktig?

Det er mange som tror at kraniet vårt bare er en stor sammenvokst knokkel. Det stemmer ikke. Den er satt sammen av en mengde små benplater der alle har sin lille bevegelighet.

Hvordan fungerer hjernen, hjernestammen og sentralnervesystemet? I løpet av det 2 års studiet lærte jeg mye mer om hvordan den fysiske kroppen fungerer, og jeg så sammenhenger mellom min tidligere viten fra fotsoneterapien og min nye forståelse fra kraniosakralterapien. Nå kan jeg se sammenhenger mellom dysfunksjoner i føttene (fotsoneterapi) og dysfunksjoner i det Kraniosakrale systemet (Kraniet-ryggsøyle-bekken), og jeg har sagt det før, men sier det igjen: Spennende!

Jeg brenner for yrket mitt, og syns at ved å kombinere teknikker fra disse to unike behandlingsformene, gjør at jeg klarer å hjelpe mine pasienter på en unik måte.
Jeg elsker å bruke min kunnskap, - for å hjelpe din kropp- ,- til å få det mest mulig optimalt -,både fysisk og psykisk.

Velkommen til meg
– Synnøve