Tao Helhetsterapi logo
Kranie-sakralsystemet

Kranie-sakralsystemet

Bestill time

Hva er det Kranie-sakrale systemet i kroppen?

Et bilde som inneholder tekst, personAutomatisk generert beskrivelse

 

Det kan være vanskelig å forstå kroppens forskjellige funksjoner som helhet. Derfor pleier vi å dele kroppen inn i forskjellige systemer for at det skal bli enklere å forstå det når vi studerer kroppens anatomi og fysiologi.

Vi tenker på de ulike systemer som nervesystemet, fordøyelsessystemet, respirasjonssystemet, hormonsystemet osv.

Et system som respirasjonssystemet kan inkludere forskjellige elementer, som knokler (ribbebena), musklene som mellomgulvets diafragma og de små musklene mellom ribbeina og vevet av lungene selv. Noen av disse elementene i respirasjonssystemet finnes også i andre systemer. Ribbeina er en del av skjelettsystemet og musklene inngår i muskelsystemet. Disse forskjellige systemene finnes ikke i kroppen selv, men er en kunstig projeksjon av kategorier som vi har skapt for å hjelpe oss til bedre forstå kroppens forskjellige funksjoner.

Det Kraniosakrale system er en annen måte å oppfatte kroppen på. Kranie-sakral systemet kombinerer og organiserer kjente deler av kroppen på en ny måte.

I de tradisjonelle anatomi og fysiologistudiene har de individuelle delene av kroppen i «kranie-sakral systemet» inngått som deler i andre systemer i kroppen. Kraniets knokler er viktige deler av Kranie-sakralsystemet men inngår også i det tradisjonelle skjelettsystemet. Membranene i kroppen vår inngår som en del i bindevevssystemet.

Kranie-sakralsystemet kombinerer og organiserer disse kjente delene av kroppen på en ny måte. Når en sammensetter disse delene av kroppen i en ny gruppering, åpner en mulighet for å se et nytt funksjonelt forhold mellom disse individuelle delene av kranie-sakralsystemet.

Dette gir oss en mulighet for en bedre forståelse av hvordan disse delene av kroppen spiller en viktig rolle i forhold til funksjonen av nervesystemet.

Det Kranio-sakralesystemet består av knokler, membraner (bindevev), muskler og ligamenter. Når de forskjellige delene av dette systemet arbeider sammen, sørger systemet for at de fysiske, kjemiske og energetiske omgivelsene for sentralnervesystemet vårt, (bestående av hjernen, kranienerver og ryggmargen som finnes inni ryggsøylen vår) fungerer optimalt.

Resultatet av Kranio-sakralteknikkene er en forbedring av sirkulasjon av både den cerebrospinale væske og blod.