Tao Helhetsterapi logo
Viktige punkt i Tai Chi

Viktig punkt i Tai Chi

Viktig punkt i Tai Chi - Bubbling Well /YONGQUAN

Dette er et spesielt viktig punkt i Tai Chi. Punktet finnes under fotsålen. Du kan lett finne det ved å snu foten, finn den myke puten som er like under tærne. La fingeren din gli over puten ved stortåen, retning nedover, og litt mot fotens midtlinje mot tå 2. Der finner du et lite søkk eller hvor fingeren går litt innover. Ofte kan det føles litt sårt om du presser fingeren innover i foten. Der ligger Bubbling Well.

Når du praktiserer Tai Chi skal du hele tiden ha kontakt med dette punktet da dette forbinder kroppen din med jorda. I Tai Chi sendes energi gjennom dette punktet. Grunnen til at punktet heter Bubbling Well er at dersom du er «åpen» i kroppen for å kjenne energistrøm, så vil du kjenne en følelse av små bobler som kommer opp gjennom føtter og videre i lår og kropp og gir en varmende følelse.


Dette er et superfint område å massere litt hver dag da det kan gi deg mange helsegevinster

I kinesisk medisin heter punktet NYRE 1 punktet og har, som navnet tilsier, en energetisk sammenheng med nyreenergien din. Ved å massere punktet daglig kan du oppnå å holde mer fokus- vi sier at punktet får folk «ut av hodet og inn i kroppen». Du blir roligere og tankekjør og indre uro avtar.

Dersom du har mangel på NYREENERGI så kan det gi en mengde ulike symptomer:

-indre kulde

-kald på hender og føtter

-har ingenting «å gå på»

-trett og sliten men likevel rastløs

-angst og frykt

-svake knær og korsryggplager

-problemer med blære

-søvnplager +++

 

Det kan være fint å massere punktet litt hver dag mens du slapper av med en god bok eller sitter i sofaen og kikker på TV- det trenger ikke være mer avansert enn det.

Du kan selv styrke NYREENERGIEN din med fysiske tiltak som:

-sørge for nok søvn og hvile

- spise varm mat når det er kaldt

- spise valnøtter og bruke kanel

-moderat bruk av salt

-tiltak som forebygger helse og livsstil, som å trene Qi gong/Tai Chi 

 

Psykiske tiltak du kan gjøre for å styrke NYREENERGI:

-Pusteøvelser

- Meditasjon (de 2 første punkter oppnår du gjennom å trene Tai Chi/Qi gong)

-Sette seg mål og være villig til å gjøre det som skal til for å nå dem.

 

I Tai Chi fokuserer vi på (psykisk) å trekke pusten (Prana) gjennom brystkassen og ned til området under navlen som heter Dan Tien (hovedsetet for essensen).

Dette styrker både lungeenergien og nyreenergien, samt åpner opp flyten av energi mellom lungene og nyrene.

Et enkelt tastetrykk på google hvor du søker forskning på Tai Chi og du finner mye spennende lesning.

Forskere mener at Tai Chi øker blodstrømmen og derfor også leverer mer oksygen til hjernen

 

Så tilbake til BUBBLING WELL punktet.

I mitt daglige  arbeid som terapeut – jeg er også soneterapeut og når jeg masserer i NYRE 1 punktet hører jeg ofte fra benken: «Nå ble jeg helt avslappet i kroppen og får følelse av å bli lettere i pusten» Og det er jo akkurat det som skjer når det slipper spenninger i NYRE 1 punktet, det åpnes opp mellom LUNGE OG NYREENERGI slik at energien får fri flyt.

 

Dersom du vil utvikle evnen til «å lytte» til kroppen så er det fint å massere punktet, lukke øyner, puste rolig, kjenne etter hva som skjer i både kropp og hode når du masserer punktet. Dette fordi når du da praktiserer Tai Chi trening så vil du mentalt ha kjent hva som skjer i området og det vil bli lettere for deg å koble din mentale kraft på når du trener.

Lykke til