Tilbake på skolebenken for å lære om Kraniosakralterapi…Superspennende :-)

FØRSTE SEMESTER PÅ SKOLEN FERDIG 🙂

Første semester på skolen ferdig…..puh…mye å sette seg inn i, men kjempespennende:-).

Da var første del unnagjort og eksamen nærmer seg med stormskritt- men jeg tenker det går fint.

Alt som vi lærer, og som vi syns er spennende og interessant, har en egen evne til å feste seg :-).

Jeg har begynt på skole igjen- denne gang er det på Sirius Naturterapeutiske skole i Haugesund, for å lære om Kraniosakralterapi (KST).

Jeg var tidligere i år på samme skole for å lære nye teknikker for å få Atlasvirvelen i rett posisjon, og noen av de teknikkene som jeg lærte der, var hentet fra KST- så da sjangsen bød seg om å lære mer om KST var det ikke vanskelig å få meg tilbake på skolebenken:-).

KST teknikkene går – i korte trekk ut på-  å påvirke kroppen ved hjelp av helt lette berøringer i bindevevet-  til å slippe blokkeringer i kroppens muskel og skjelettsystem.

Bakgrunn

Det som i dag kalles for kraniosakralterapi ble utviklet av den amerikanske osteopaten William Garner Sutherland (1873-1954). Ordet “kraniosakralterapi” ble imidlertid lansert så sent som i 1983, av osteopatene John E.Upledger og Jon Vredevoogd. Kranio kommer av ordet kranium som er gresk/latin og betyr hodeskalle.Sakral kommer av latin: os sacrum, og har med korsbeinet (nederste del av ryggsøylen) og hoftene å gjøre.

Som i flere andre alternative behandlingsformer tenker man seg innenfor kraniosakralterapi at kroppens naturlige tilstand er å være frisk, og at om man fjerner eller endrer det som hindrer kroppen i å nå denne naturlige tilstanden, så vil kroppen klare å helbrede seg selv.

Kraniosakralterapeuter mener at mange helseproblemer skyldes forstyrrelser i kretsløpet som hjerne- og ryggmargsvæsken beveger seg i. Terapeutene har gitt dette kretsløpet navnet: det kraniosakrale systemet, og mener selv at de kan kjenne hvordan denne væsken beveger seg i kroppen som en puls, utelukkende ved å bruke hendene.

Terapeutene mener at forstyrrelser i dette kretsløpet kan spre seg til resten av kroppen og føre til helseproblemer, men at de ved hjelp av lett berøring på huden kan løse opp i forstyrrelser, og hjelpe til å få helseprobleme til å forsvinne.

Kraniosakralterapeutenes forståelse av et kretsløp av hjerne- og ryggmargsvæske i kroppen er i tråd med vestlig helsevitenskap. Ideen om at lett berøring på huden kan korrigere forstyrrelser i dette kretsløpet, og at dette igjen kan føre til at helseproblemer forsvinner, er en antakelse som er unik for kraniosakralterapi. Den er ikke vitenskapelig støttet.

(Innlegget som er uthevet er hentet fra Nifab.no)

Det går også ut på å forstå hvordan de forskjellige kranienerver og spinalnerver i kroppen samarbeider, og hvordan vi fjerner trykk på nerver som ligger i klem, sånn at nerveimpulsene jobber mest mulig optimalt 🙂

Det som er så spennende å se for min egen del, er at jeg ser sammenhenger mellom soneterapien –som jeg allerede er ferdig utdannet i – og Kraniosakralterapien :-).

Min egen erfaring med KST er utelukkende positiv ,og jeg er fasinert over hvor lett berøring som skal til for at kroppen slipper i sine blokkeringer :-).

Her er virkelig en behandlingsmetode som lever opp til ordtaket:

«Liten tue kan velte stor last»

Ved å forstå og kombinere disse to behandlingsmetodene, får jeg en dypere forståelse av hvordan kroppen fungerer, og et ekstra verktøy i kofferten – som kan komme deg til gode- som pasient hos meg :-).

Vi høres og ha en fin dag videre :-).

Synnøve

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.