Har du smerter i hoftene dine?

Hei
I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om ulike årsaker til hoftesmerter.
Hoftene og bena bærer hele kroppen vår, så ved et problem i hoftene vil vi ha smerter, ikke bare i hofter, men også i rygg, lår-  noen ganger også i nakke.

Typiske symptomer vil være problemer eller smerter med å gå inn og ut av bilen. Vanskelig å løfte hoften slik at foten blir løftet fra gulvet, – smerter når vi sitter. Smerter som kjennes foran ved symfyse området- helt nederst på magen under navlen. Smerter i ankler og under fotsålene.

Er du en av de som plages med treg mage eller forstoppelse kan det også ha en sammenheng med hoftene dine. Høres det rart ut?

Sammenhengen er at iliacus muskelen vår som befinner seg «inni» hoften kan stramme seg opp. En stram muskel vil bli kortere og hardere. Dette påvirker tykktarmen vår siden en stram og lite fleksibel muskel setter ned peristaltikken til tykktarm. Iliacus muskelen ligger foran tarmen vår, og gir mindre “plass” til tykktarm.

Et problem i hofter vil forplante seg videre til korsrygg. Dette på grunn av samarbeidet mellom Iliacus og Psoas muskelen. En stram Psoas muskel ( den store muskelen som ligger dypt inne i kroppen vår har mye med hoftene våre å gjøre) kan løfte opp hoften og bekkenet vårt å være årsak til vonde hofter.
Vi kaller ofte Psoas muskelen en forplantningsmuskel- fordi Psoas forbinder seg til Iliacus inni hoften men strekker seg helt opp til ryggvirvel thoracal 12.

Mange kommer til meg på grunn av smerter i hoftene. Ofte har de en låsning i leddet mellom korsbenet og hoften.

Jeg opplever at mange av pasienter har benlengdeforskjell,- der ene foten er lengre enn den andre, i tillegg til en rotasjon i bekkenet som gjør at ene siden av hoften er lengre fremme enn den andre. Mange er ikke klar over dette fra før.

Andre problemstillinger er Piriformissyndromet eller falsk isjas. Smerter som oppleves som strålinger nedover i foten men stopper ved låret eller kneet kalles en falsk isjas. Har du smerter som trekker helt ned i foten har du isjassmerter.

Smerter i hofter kommer også i forbindelse med gravditet og bekkenløsning. Hoftesmerter føles lokalt, i lysken eller i seteområdet. Smerten kan også trekke ned i låret. Veldig ofte når vi går med hoftesmerter så er det et tegn på at hofteleddet belastes skeivt. Mulige årsaker til at hoftene ikke belastet rett kan være forskyvninger eller låsninger av virvler i ryggsøylen. Det kan være skjevheter i bekken, eller det kan være belastningsskader i muskulaturen ved hofter og bekken. Problemer kan også komme fra kneet, ankelen eller foten.

Muskulær soneterapi i kombinasjon med teknikker fra Kraniosakralterapi er de behandlingsformene jeg bruker på klinikken på mine pasienter. Stadig hører jeg kommentarer som: « Dette visste jeg ikke kunne brukes på mine plager- ingen har fortalt meg det…»

Vel….nå vet du 😊 Kanskje du eller noen du kjenner kunne ha behov for en behandling og to? Del gjerne innlegget om du vil flere skal få vite at Muskulær soneterapi og Kraniosakralterapi kan brukes ved Muskel og skjelettplager.

Kanskje vi møtes,- jeg skal gjøre mitt beste for å prøve å hjelpe deg med dine problemstillinger.
Har du spørsmål til meg ? Kontakt meg ved å gå inn på kontaktskjema som finnes på HER!

Føttene dine gir svar- i hvert fall hos en Muskulær soneterapeut😊
Ønsker deg en fin dag videre.

– Synnøve Åsheim – terapeut ved Tao Helhetserapi

Ønsker du en time til behandling? Bestill time HER!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.