Føttene min er så vonde…hva kan det være?

Mange kommer til meg på grunn av smerter i føttene. Smerten kan beskrives som brennende, stikkende, ømhet under hele foten- kramper som kommer i hele foten der tærne krøller seg sammen, krampe som kommer under fotbuen, smerter som går fra hælen og trekker seg oppover leggene. Ømhet og hevelse på fotens overside eller langs føttenes ytterside, smerter i stortåen eller  i tærne generelt, tærne som trekker seg sammen som gjør at det blir smertefullt å gå på foten osv.

Mange plages også med hard og tørr hud og har gått til fotterapeut eller fotpleier for å fjerne dette. I mange tilfeller så har mange av mine pasienter kommet til meg fordi fotpleier har fortalt om at det finnes soner i føttene som går til ulike organsystemer i kroppen og at kroppen deres trenger å få litt soneterapi:-).

Det er jo hyggelig og jeg blir så glad når de forteller meg dette, så kan jeg hjelpe de med det som jeg kan, så utfyller vi terapeuter hverandre:-).

Når det gjelder smerter i føttene så kan det komme av mange ulike årsaker, alt fra at kroppen trenger litt hjelp med fordøyelse til bedre utskillelse av avfallsstoffer. Det kan også ha sammenheng med nakkeproblem og muskel og skjelettplager generelt.

Er det ikke ganske rart at ved å utføre ulike former for trykk og massering på føttene, så kan kroppen vår påvirkes til å fungere mer optimalt og at spenninger i muskel og skjelettsystemet avtar.

Jeg er også Kraniosakralterapeut og arbeider da på en annen måte- jeg arbeider i motsatt ende. Hendene min ligger på hodet og jeg påvirker kraniet vårt, som består av mange små benplater, til å bevege seg på mest mulig optimal måte. Visste du at alle knoklene i kraniet vårt har en liten bevegelse og går i sitt spesielle mønster? Vi kan også selvsagt ha et lokalt problem i foten som gjør at det er vondt.

Når jeg jobber på kraniet og i nakken så sier mange at de kjenner at det jobber i føttene  og at føttene deres beveger på seg. Problemer i føttene kan med andre ord også komme fra et problem  i knoklene i hodet vårt. Spenninger i kjeveleddet har også stor innvirkning på føttene våre:-)

Derfor kan jeg ikke gi deg et konkret svar på problemet i føttene dine. Det kan være en mengde ulike årsaker til hvorfor, men det er det som er så spennende med å jobbe med ulike terapiformer for da finnes det plutselig flere mulige løsninger på dine problemer.

Ønsker du å prøve en time hos meg så kan du bestille time HER! 

Ønsker du å forstå føttene dine bedre- bli kjent med de på en ny og spennende måte så kan du laste ned DITT KART OVER MUSKELSONENE HER!

Jeg ønsker deg en fin dag videre og VELKOMMEN til meg om du ønsker en time.

-Synnøve Åsheim

terapeut ved Tao Helhetsterapi

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.