Svimmelhet skyldes ofte stramme muskler i nakkeområdet

Mange plages med svimmelhet- det trenger ikke å være aldersbetinget. Det kan ramme i alle alderstrinn men kanskje rammes det mest når vi begynner å bli eldre. Først vil jeg si at det kan være greit å få dette sjekket ut hos legen for å utelukke noe alvorlig. Mange av de som kommer til meg har vært hos legen og får til svar at det ikke er noe farlig. Bra er det, men det er jo likevel veldig ubehagelig og hemmende for den som har dette. Og dersom det er hjelp å få så kan det være greit å få informasjon om mulige årsaker som kan gi svimmelhet.

Veldig ofte er årsaken til svimmelhet stramme muskler i nakkeområdet . Sterno-cleido-masteoideus, som er navnet på den store nikkemuskelen vår, er mest alltid involvert, i tillegg til at en eller flere av nakkevirvlene våre er litt dratt ut av posisjon. Dettes påvirker nervene som kommer ut mellom virvlene negativt. Det pleier ikke å være noen bestemt nakkevirvel som er ute av sin optimale posisjon, men ofte kan det ha sammenheng med de øverste virvler siden balanseorganet vårt som sitter i indre øret får nerveinnovasjon fra nakkevirvel 3/4.

En stram sterno-cleido kan gi smerter i øret og smerter som trekker rundt øyet og nedover mot kinnbena i tillegg til smerter bakved øret og bakhodet. Svimmelhet har også ofte sammenheng med at vår øverste nakkevirvel er skeiv som igjen påvirker blod til og fra hodet. Symptomer som ør i hodet, føler at de er “på en annen planet”, føler meg helt tåkete i hodet er ofte uttrykk som brukes for å forklare symptomene.

Det er ubehagelig å ha så jeg tenkte å gi deg noen tips som kan hjelpe deg. Tipsene går ut på at du holder et fast trykk på ulike punkter på forskjellige meridianer. Meridianene er de linjene som går på kroppen som akupunktører bruker til å sette nåler i. Når du holder et fast trykk på ulike punkter på kroppen så påvirkes meridianen som igjen påvirker kroppen vår på ulike måter:-).

HELP TIL SELVHJELP:

1)

Sett pekefingeren din på punktet markert som nummer 1 og hold presset i 2 min. Hold et jevnt trykk- det skal ikke gjøre vondt. Du kan oppleve å kjenne at svimmelheten roer seg litt ned når du holder her.Gjenta 2 ganger. Teknikken kan brukes flere ganger om dagen men la det gå noen timer mellom hver gang.

2)

Legg tommelen din over punket markert som nummer 2. Du finner punktet når du ligger din peke og langfinger under håndbaken- søk i området ca midt på, da vil du kjenne en liten grope som tommel går nedi- da er du på punktet. Trykk og hold et jevnt trykk og hold i 2 min. Gjenta øvelsen 2 ganger. Teknikken kan brukes flere ganger om dagen men la det gå noen timer mellom hver gang.

Fordi om teknikkene ser enkle ut- og det er de- så er de likefullt virkningsfulle :

Ønsker du at jeg skal hjelpe deg så kan du bestille time HER!

Ønsker du å prate med meg så kan du bestille deg en  10 MIN INTROSAMTALE  HER!

Ønsker du å forstå hvorfor enkelte plasser på føttene er vonde eller ømme? LASTE NED KARTET som viser sammenheng MELLOM FØTTER OG MUSKEL OG SKJELETTPLAGER HER!

-Synnøve Åsheim

terapeut ved Tao Helhetsterapi

Lurer du på hva andre ting alternativ medisin kan hjelpe for? Les mer HER!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.