Helhetlig tenkemåte av kropp og sinn- de 7 emosjoner. I dag snakker jeg om emosjon nr 1: SINNE

Emosjon 1- SINNE
Visst du at vår psykiske tilstand kan påvirke helsen?

Her i Vesten er det mange som ikke er klar over hvor stor innvirkning følelsene vår har på vår fysiske kropp. Vi ser kanskje litt oppgitt ut i luften når en hører folk si at følelsene våre påvirker hvordan du har det i din fysiske kropp.
Alle mennesker tåler å være sinte, bekymret og føle sorg. Vi kan til og med tåle et lite sjokk i ny og ne uten at det verken går ut over nattesøvnen eller helsetilstanden vår. Dette er helt normalt og det er en del av livet.

Men det er når disse emosjonelle tilstandene blir ekstreme eller varer over lengre tid, det kan skade den fysiske kroppen vår. Vi kan dele emosjonene inn i syv hovedgrupper.

De syv hovedgruppene er:

– Sinne
– Glede (overstadig glede eller manisk glede)
– Bekymring
– Mentalt stress
– Sorg
– Frykt
– Sjokk

I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle deg litt om hvordan et ubehandlet sinne kan gi deg ulike type symptomer i kroppen.

Sinnet kan være alt fra bitterhet, fortrengt sinne, irritasjon, frustrasjon, raseri og fiendtlighet. Alle disse “tilstander” av ubehandlet sinne påvirker energiforståelsen av organet lever og galleblære negativt – i følge helhetlig tenkemåte eller østlig filosofi.

Alle organer i kroppen vår har en meridian eller energibane tilknyttet seg. Begge overnevnte meridianer går oppover mot hodet vårt.

Derfor kan kroppen gi deg symtomer som: hodepine, rødt og flammende ansikt, røde øyne, svimmelhet og bitter smak i munnen. Langvarig sinne går ut over vår evne til å ta avgjørelser og finne vår livsvei.

Dersom vi tenker helhetlig forståelse av kroppen skal kroppens ulike organsystemer jobbe i en symbiose. Når noen organsystemer jobber “for mye, eller for lite” effektivt ,- så påvirker det, ikke bare seg selv, men også andre organer i kroppen. Derfor vil en svekkelse i energiforståelsen av “lever og galleblære systemet” også svekke fordøyelsen vår. Lever og galle har jo en viktig oppgave i å bryte ned fettstoffer i maten i tillegg til av leverorganet også er et hormonorgan. I tillegg så sier vi at muskelkramper, spasmer, tics,øyeproblemer, kløe, menstruasjonssmerter, uro, irritasjon også er ulike typer symptomer som kroppen viser når energiforståelsen til organsystemet lever/galleblære er svekket.

Dette vil ikke si at det ALLTID er dette som gjelder. Kan hende finnes det noen veldig fysiske årsaker til hvorfor du har overnevnte symptomer…

Hva kan du selv gjøre for å styrke organet LEVER- fysisk?

Få tilstrekkelig mosjon, begynn å trene noe som du syns er kjekt. Spis giftfri mat, få i deg rett type og mengde fettsyrer. Få i deg urter som cynara, mariatistel og løvetann.

Hva kan du gjøre psykisk for å styrke organet LEVER?

Lær deg å snakke fra “leveren”, vær ærlig og oppriktig. Ta hensyn til dine omgivelser. Bli bevisst ditt indre potensial, utvikle din indre intuisjon eller magefølelse og lær deg å stole på den. Fjern indre press, sinne og bitterhet. Lær deg å utvikle din tolmodighet.

Jeg ønsker deg en fin dag videre, og håper at du syntes at dette var like spennende å lære om som jeg gjorde og fremdeles gjør 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.