Har du vondt under føttene når du går?

Har du vondt under føttene når du går?
Muligens så går du med korsryggplager eller kanskje vond nakke?

Har du smerter under føttene når du går eller står så er du ikke alene. Det er mange som går med smerter under føttene og tror at det ikke kan gjøres noe med det.
Mange kommer til meg på klinikken og forteller at det er smertefult å gå på føttene, og de har ofte prøvd mange forskjellige behandlingsmetoder.

Når jeg arbeider med disse problemstillingene så bruker jeg teknikker fra soneterapi og kraniosakralterapi. Mange er ikke klar over at disse terapiformene kan brukes som behandlingsform på problemet fordi få eller ingen får informasjon om disse terapiformene innenfor skolemedisin.

Smerter under føttene kan ha mange ulike årsaker. Smertene kan komme fordi du er skeiv i hoftene dine og at nervene fra korsrygg ,-som går ned i føttene dine ,- ligger litt i klemme pga stramme muskler i nedre del av korsrygg og setet.

Det vil helst være i leddet mellom L5 og sacrum (korsbenet)problemet er,- siden undersiden av foten vår påvirkes av nerven som kommer fra L5..

Lurer du på hva nakken har med smerter under føttene å gjøre?

Det er fordi en liten muskel i nakken, ved navn RECTUS CAPITIS POSTERIOR MINOR er en superviktig muskel å få påvirket. Når den muskelen strammer seg skikkelig opp så kan den påvirke til at du får smerter under foten fordi den er “sjefen” over mange muskler som forbinder seg til hverandre fra nakke til under foten.

Når jeg påvirker den muskelen så sier mange: “Nå kjenner jeg det under fotsålen min og ut i stortåen…”

Dersom du har gått og feilbelastet korsrygg eller nakke over tid påvirkes også føttene . Vi bruker føttene våre annerledes siden vi kompanserer ,-vi unngår å belaste kroppen der smerten er og på den måten lager vi problemet større.

Som soneterapeut vil jeg også tenke litt annerledes enn andre terapiformer for jeg tenker at føttene dine inneholder reflekssoner som går til ulike deler av kroppen din.
Jeg tenker at smerter i føttene dine- kan være et resultat av -, muskelspenninger som du har i andre deler av kroppen.

For eksempel når jeg jobber med lymfesystemet via reflekssoner som finnes i føttene våre, så opplever mine pasienter at smertene under føttene deres blir betraktelig mindre og i mange tilfeller forsvinner helt.

Dersom du ønsker å forstå føttene dine bedre så kan du trykke HER! 

Kanksje du ser en ny sammenheng mellom føttene og dine muskulære plager?

Ønsker deg en fin dag og velkommen til meg om du skulle ønske det.

Link til bestillingskalenderen min :TRYKK HER!

– Synnøve Åsheim
terapeut ved Tao Helhetsterapi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.