Smerter oppå foten ?

Smerter oppå foten ?

Smerter oppå foten og vristen kan ha mange ulike årsaker. Snakker du med en kiropraktor vil han fortelle ut fra sin forståelse. Snakker du med en fysioterapeut vil han snakke ut fra sin forståelse og snakker du med en, soneterapeut som jeg er, så vil jeg snakke ut fra min forståelse.
Alle vil vi fortelle ut fra vår erfaring i våre yrker.

Kommer du til meg så vil jeg undersøke om halebenet ditt er skeivt . Detter er fordi et skeivt haleben eller korsryggplager kan gi smerter oppå vristen pga nervene som kommer fra nedre del av ryggen din.
I tillegg så vil jeg tenke ut fra en forståelse der smertene dine kan ha sammenheng med at du har stramme muskler i brystområdet og mellom skulderbladene dine.

Det kan også ha sammenheng med nakkeproblem og lymfesystemet ditt.

Høres det rart ut?
La meg forklare:-)

Som soneterapeut så jobbet jeg utfra en forståelse der føttene våre inneholder reflekssoner som går til alle kroppens organer, hele sentralnervesystemet og mange av kroppens muskler og ligamentsystemer.
Du har sikkert fått massasje på føttene dine og opplevd at noen punkter er ømme, -noen er kanskje direkte vonde?

Når jeg har pasienter liggende på benken hos meg så kan de se på en plakat som viser de ulike sonene under føttene. De spør ofte hvilken sone jeg masserer på dersom det er ømt eller litt vondt.
Når jeg da forteller hvilken sone det er så syns de det er litt rart og forstår ikke helt sammenhengen mellom soner og føttene. Det er jo ikke sånn at dersom du har vondt på reflekssonen for nyre, f.eks, så er det noe “gale” med nyren. Når jeg masserer nyresonen så sendes det signaler via sentralnervesystemet til hjernen og kroppen din begynner å arbeide med de signaler den mottar.

Jeg forstår det kan være vanskelig å se sammenhengen mellom de ulike reflekssonene og føttene.For å forstå sammenhengen så skal du ha en del kunnskap om hvordan terapiformen soneterapi fungerer og om hvordan vi tenker når vi tenker ut fra en Helhetlig tenkemåte.
Ofte er det enklere å forstå sammenhengen når jeg forklarer at det også finnes mange musklesoner på føttene.
Når jeg forteller om hvilke musklesoner jeg også påvirker så er det ofte jeg hører:” Det gir mening for det er jo der jeg jeg er så stiv og støl…”

Jeg hjelper din kropp til å hjelpe seg selv:-) Kroppen vår er helt fantastisk og jeg syns det er så spennende å få jobbe med disse terapiformene:-).

Dersom du ønsker å forstå mer om sammenhengen mellom dine muskulære plager og føttene dine kan du TRYKKE HER!

Ønsker du å bestille time kan du enkelt og greit bestille ved å TRYKKE HER!

Ønsker deg en fin dag!

-Synnøve Åsheim
Terapeut ved Tao Helhetsterapi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.