Smerter i skulder som forverres når armen føres ut fra kroppen. Ofte oppleves smerten sterkere om natten.

Smerter i skulder,-diagnosenavnet Frossen skulder/Frozen shoulder brukes ofte.

Det er mange som kommer innom på klinikken til meg med smerter i skulderområdet og lurer på om jeg kan hjelpe.

Smerter i skulder som jeg kaller det- siden jeg ikke har lov å å bruke diagnosenavn i følge markedsføringsloven, kjennestegnes som smerter og mindre beveglighet i skulderen.

Etter noen år forsvinner smertene og litt etter litt normaliseres bevegligheten i skulderleddet.
Smerter i og omkring skulderen kan skyldes en betent slimsekk, men smerter kan også komme på grunn av en “skeiv” muskelbalanse omkring skulderleddet.

Det vil si at musklene på fremsiden av brystområdet er stramme. De blir ofte for sterke og korte i forhold til musklene på baksiden av skulderen, og det overbelaster strukturene. Det er også alltid et kjeve problem i bildet når en har skulderproblem på grunn av mange muskler som fester fra kjeveområdet til skulderområdet.

Mine pasienter forteller ofte at de har smerter i området mellom skulderbladene.  Når jeg tar ut spenninger i musklene foran på brystområdet så slipper ofte spenningene mellom skuldrene, og smerten  rundt skulderområdet minskes og i mange tilfeller forsvinner helt.

Betennelse i slimsekken i skulderen

Rundt skulderleddet vårt finnes det mange slimsekker hvor oppgaven deres er nedsette trykket på muskler, sener og leddbånd i og rundt knoklene i skulderleddet. Ved gjentagende belastninger eller ved slag og støt kan slimsekkene bli betente. Slimsekkene vil da produsere økt væske, hovne opp og bli smertefulle. Selv om tilstanden kalles slimsekkbetennelse, er det oftest ikke infeksjon i slimsekken. Arbeid som utføres med hendene over hodet kan ofte fremkalle slimsekkbetennelse. Dette fordi arbeidsstillingen fremkaller økt press på alt som finnes i skulderleddet av muskler, sener, knokler,slimsekker osv.
Smertene forverres når armen føres ut 90 grader fra kroppen, og dersom en ligger på skulderen og får økt press på slimsekken i skulderen.
Smertene oppleves ofte verre om natten siden en får økt trykk mot skulderen da en snur og vender seg.

Det finnes to triggerpunkter oppå skulderbaldets topp som kan være verdt å forsøke og trykke på for å lindre smerten. Du palperer eller søker på toppen av skulderbaldet på samme side som den smertefulle skulderen er. Du finner lett punktet ved å søke med fingrene på den andre hånden din. Hold og la det jobbe til det roer seg ned.

“Det er ganske rart at du bare har jobbet på føttene for jeg kjenner forskjell på smertene i skuldrene…”

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.