Har du en stram og vond nakke som aldri blir bra? Svaret kan være å få jobbet med ligamentsystemet

Stramme ligamenter er ofte årsaken til muskelspenninger. Dersom nakken din har vært utsatt for en ulykke eller skade vil ligamentbehandling være avgjørende for at nakken din skal bli bra igjen.

Grunnen til stramme ligamenter kan være fysisk og mentalt stress over tid, gjentatt bruk av antibiotika kurer, medisinbruk, bruk av rusmidler osv. Ligamentsystemet vårt vil også bli stivere og strammere etter hvert som vi blir eldre.

Ligamenter finnes helt inntil benplatene i kraniet, det finnes ligamenter/bindevev i nakken og ellers rundt om på kroppen.

Ligament, leddbånd, bindevevsbånd, er strenger eller plater av fast, stramt, kollangelrikt bindevev.

Oppgaven til disse er å holde ben og knokler på «riktig plass». Det er ikke så mange terapeuter som har teknikker for å påvirke ligamenter.

Det finnes et stort ligament i nakken vår og et stort ligament i korsryggen vår. Mange mener derfor at stramme ligamenter kan være hovedårsaken til nakke og ryggproblemer.

Ligamentet i nakken spenner seg opp dersom nakken din har vært utsatt for stor belastning, f.eks ved en ulykke. Når hodet blir utsatt for hard påkjenning vil det gå utover ligamenter og muskler i nakken. De blir overstrekte og mister sin optimale tonus eller spenning. Hodet vårt veier rundt 5 – 6 kilo så det sier seg selv at muskler og ligament får hard medfart.

I nakken vår er det noen små viktige muskler som kalles de suboccipitale muskler. De musklene avgjør forholdet mellom occiput ,altså bakhodet, og 1. og 2. nakkevirvel – også kalla Atlas og aksis.

Disse små musklene er særdeles viktig å få behandlet. De har mye med hele kroppens positur å gjøre.

Vi har også ligamenter på kraniet vårt. Stramme ligamenter på kraniet påvirker flyten av blod og væske i hodet vårt. Er du en av de mange som plages med hodepine og migrene og har et høyt forbruk av smertestillende medikamenter så “gir en med ene hånden” -for å kvitte oss med smertene -og “tar med andre hånden”.

Det vi egentlig gjør er å kaste “bensin på bålet”.

Inni kraniet har vi hjernehinner, membraner. Når Retus Capitus Posterior Minor, som er en av de suboccipitale musklene i nakken, -er stram -påvirker den membranene i kraniet vårt negativt -noe som kan påvirke oss både fysisk og psykisk.

En mulig løsning på dine nakke og ryggproblemer, samt dine hodesmerter, kan være å få behandling på ligamentsystemet.

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.